Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Топливо" апортира централата на "Синергон Холдинг" в капитала на "Синергон имоти"

Имотът е оценен на 3 365 900 лева

"Топливо" апортира централата на "Синергон Холдинг" в капитала на "Синергон имоти"

Снимка: Pixabay

„Топливо“ АД ще апортира в капитала на „Синергон имоти“ ЕООД – дъщерно дружество на „Синергон Холдинг“ АД, имот в центъра на София, в който се помещава централата на холдинга, съобщават от „Топливо“ и „Синергон Холдинг“ чрез сайта x3news.com.

В началото на януари „Топливо“ и „Синергон Холдинг“ обявиха трето увеличение на капитала на „Синергон имоти“ за последните няколко месеца.

В момента капиталът на дружеството е 30 936 100 лева, като след увеличението ще достигне 34 302 000 лева. „Топливо“ ще получи 33 659 нови дяла всеки с номинална стойност 100 лева. Това означава, че стойността на апортирания имот се оценява на 3 365 900 лева.

През септември 2021 г. „Топливо“ апортира в капитала на „Синергон имоти“ имоти на стойност почти 2,4 млн. лева - складова база в кв. „Модерно предградие“ в София и газостанция в ж.к. „Хаджи Димитър“ в столицата. Срещу внесените имоти „Топливо“ получи 23 965 нови дяла, всеки с номинална стойност 100 лева. 

В края на октомври – началото на ноември капиталът на „Синергон имоти“ беше увеличен с още един апорт на стойност малко над 1,7 млн. лева.

Отделно „Синергон Холдинг“ АД отпусна на „Синергон имоти“ заем в размер до 2 млн. лева при 3% годишна лихва и срок до края на 2026 г.

Сега „Топливо“ ще апортира в капитала на „Синергон имоти“ целия комплекс на ул. „Солунска“ №2 в София, където е централата на „Синергон Холдинг“.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
"Спиди" намалява дивидента до 4 лева на акция