IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търговска банка Виктория ще е новото име на Креди Агрикол България*

Банката ще запази фокуса си върху обслужването на малки и средни предприятия

15:16 | 12.06.14 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Търговска банка Виктория ще е новото име на Креди Агрикол България*

Днес Корпоративна търговска банка АД е придобила 100% от акциите с право на глас от капитала на Креди Агрикол България ЕАД, съобщи банката чрез БФБ.  

След сключването на сделката се е провело Извънредно общо събрание на Креди Агрикол България ЕАД, което е взело решение името на банката да се промени на Търговска банка Виктория ЕАД. Банката ще има ново лого и слоган: „Партньор за Вашите амбиции“. 

Търговска банка Виктория ЕАД ще продължи да функционира като самостоятелна финансова институция, специализирана в обслужването на малки и средни предприятия, както и на индивидуални клиенти.

След като през април Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на Корпоративна търговска банка АД (КТБ) да придобие Креди Агрикол България, през миналия месец и Българска народна банка (БНБ) даде зелена светлина за сключването на сделката.

Още през януари банката подписа споразумение с IUB Holding - изцяло дъщерна компания на глобалната група за финансови услуги Креди Агрикол, Франция, за придобиването на 100% от акциите от капитала на българското подразделение на френския кредитор. Тогава не бе съобщена цената на предложението за покупка, като и до този момент сумата на сделката остава неизвестна.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
От страна на КТБ АД договорът за прехвърляне са подписали изпълнителните директори на банката Георги Христов и Илиан Зафиров, а от страна на досегашния собственик - Креди Агрикол С.А., Франция – г-н Марк Опенхайм, ръководител на международната мрежа за банкиране на дребно на Креди Агрикол.

Освен че е сменило името на банката, Извънредното общо събрание на Креди Агрикол България ЕАД, проведено веднага след прехвърлянето на собствеността, е избрало и новите членове на Надзорния съвет (НС), които вече бяха получили одобрение от БНБ. Това са Орлин Русев — Председател на Управителния съвет (УС) на КТБ АД, Абдул Салам Мохамед Абдулах Ал Муршиди — член на НС на КТБ АД и Радосвета Василева — юрисконсулт на Бромак ЕООД (дружеството е мажоритарен акционер на КТБ АД).

* Актуализирана в 17:00 след информацията от проведеното Извънредно общо събрание.

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:53 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
zabluden
преди 9 години
Ако имаше и да кажеш нещо смислено по темата,вместо просто да се изходиш щеше да е много по-добре.Явно ти е трудно да направиш разлика между приватизация и придобиване.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 3
Momchil_Matev
преди 9 години
Браво на ДПС-то - напът са да приватизират цялата държава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още