Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Захарни заводи” конвертира облигациите си в акции

Една облигация дава право на 14 акции на дружеството

„Захарни заводи” конвертира облигациите си в акции

Снимка: sladea.bg

Управителният съвет на „Захарни заводи” АД е взел решение за  увеличение на капитала на дружеството чрез превръщане на конвертируемите облигации в акции на компанията. Решението е взето на 20 септември, съобщи дружеството чрез платформата x3news. Началният срок за конвертирането на облигациите е 21 октомври, а крайният – 10 ноември. 

Още по темата

Капиталът на дружеството се увеличава под условие от 11,112 млн. лв. до 11,812 млн. лв., чрез издаване на нови до 700 хил. обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърлими акции с номинална стойност 1 лв. всяка, в случай че облигационерите конвертират съответните облигации за сумата до 5 000 100 лв. при следните условия:

Новите акции, които притежателите на настоящата емисия от конвертируеми облигации ще получат, ако ги конвертират, са от същия вид и клас, както и досега издадените акции от капитала на „Захарни заводи”, а именно обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърлими, даващи право на един глас в ОС на акционерите, право на дивидент и ликвидационен дял;

Конверсионното съотношение: една облигация с номинал 100 лева дава право на 14 акции на дружеството;
конверсионна цена: 7,143 лв. за една акция за издадените от „Захарни заводи” обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърлими акции, даващи право на един глас в ОС на акционерите, право на дивидент и ликвидационен дял.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Индексите на БФБ приключиха първата за седмицата сесия разнопосочно