Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Ще сложим ли SIM карти в главите на хората?

През следващите няколко десетилетия обаче може би ще станем свидетели на миграция от физическия свят към цифровия

гледано: 2609   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Информационните и комуникационни технологии задвижват човечеството отвъд ограниченията на времето и пространството, физическата сила и интелигентност, живота и битието – и всичко това се случва по-бързо от всякога.

През последните два века хората използваха химическа енергия, за да променят физическия свят. През следващите няколко десетилетия обаче може би ще станем свидетели на една миграция от физическия свят към цифровия. В този свят ще видим повече сътрудничество между индустриите и по-тясно интегриране на технологиите и бизнеса. Няма да има ясни линии между личния живот и работата. Границите ще изчезват, не че и днес вече не е отчасти така.

На хоризонта се задава по-добре свързан, интелигентен свят. И докато нашият свят се развива в тази посока, ключовите технологии като "интернет на нещата" и изчислителните облаци се превърнаха в крайъгълен камък на водещите общества.

Според някои прогнози до 2025 г. ще има към 100 млрд. свързани устройства. По това време 85% от корпоративните приложения ще бъдат разположени в облака, 100% от предприятията ще използват облачните услуги, а над 20% от индустриалните съоръжения ще бъдат интелигентни.

Генерален партньор на Клуб Investor.bg Disruptive Technologies e Vivacom. Събитието се провежда с подкрепата на iuvo Group, Allterco и Ontotext, част от Sirma Group. Институционални партньори: Индустриален Холдинг България, ЕЛАНА Финансов Холдинг, Medical Dent, Green Life, БАИТ и БСК.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Десислава Попова

Коментари (6)

1
 
1
 
6
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
колкото и да не ми се иска, неизбежно е ... вече ги сложихме в джобовете си, ското и в главите си :)
2
 
2
 
5
majnata до: грифин
преди 5 месеца
Мдааа...с чипа у кратуната си по зле от куче на синджир , ама как да го стоплиш...
6
 
5
 
4
грифин до: majnata
преди 5 месеца
В природата нищо не е "нужно".
Просто по-приспособимото оцелява и се адаптира към условията в момента.
Ако чиповете са част от еволюцията, значи е въпрос на време а не на желание... ако се окажат по-бъгави от биоклетките, еволюцията ще ги изхвърли.
Дали ни харесва......??!
Разбира се, че да! Щом си носим смартфон в джоба без да сме питали дядо Божи.....
3
 
16
 
3
преди 5 месеца
май на тия тикквеници ше им тряя по някоя СИМ карта с български език в празните им тикви защото тоя младия келлеш с неговия побългарен английски нещо не може да говори нормално както и останалите .....
Те говорят за онлайн неща за облаци, за магазини, а хората в България взимат по 80 евра пенсия и 350 евра заплата, еббати глупацците честно ..... :))
5
 
15
 
2
преди 5 месеца
Няма профилна снимка
в този свет, най-гоуемите тежкари ше са тез, без сим, присадки и цифрово управление. масата ше им бачка кат зомбита, ше им поддържа животъ до 300 години, а те ше пътуват, прават секс, пият вино и даже нема да викат : арбайт махт фрай. натискат дистанционното и зомбито включва на пета.
Добре, че СМЪРТТА щше ме е отървълъ от таз възможнос. или самите условиа на планетатта нема да позволът това да се случи. ДАНО.

Още от