Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Кабинетът предлага на концесионерите да намалят цените на чадъри и шезлонги

От своя страна Министерският съвет ще понижи концесионната такса за този летен сезон със съответния процент на редукция

Кабинетът предлага на концесионерите да намалят цените на чадъри и шезлонги

Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет ще предложи на концесионерите на морски плажове да намалят за този летен сезон размера на единичните цени на плажни принадлежности - чадъри и шезлонги. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

В качеството си на концедент по договорите за концесия на морски плажове Министерският съвет ще отправи предложение до концесионерите за намаляване на размера на цените на предлаганите от тях чадъри и шезлонги спрямо максималните цени по договор, а в случай, че такива не са определени - спрямо предлаганите цени през 2019 г., съобразно което намаление се предлага намаляване на размера на концесионното им възнаграждение или плащане, се посочва в съобщението. 

Още по темата

За целта концесионерите, желаещи да приемат предложението, следва да поемат задължение да намалят цените на плажните принадлежности в диапазон от 50% до 100%, вследствие на което концесионното им възнаграждение или плащане ще бъде намалено с процент, равен на изложения от тях в изрично уведомление до министъра на туризма. Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма в срок до 10 дни от получаване на уведомлението.

Намаляването на концесионното възнаграждение или плащане, извършено в съответствие с намалението на цените на плажните принадлежности, ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври 2021 г. концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените с допълнителното споразумение, и в случай, че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение.

Намаленият размер на концесионно възнаграждение или плащане за 2021 г. следва да бъде заплатен от съответния концесионер в срок до 30 ноември 2021г.


 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Плажовете "Корал", "Кара дере" и "Паша дере" стават част от "Натура 2000"