Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини от Черноморието

Правителството открива процедура за концесия на плаж „Кабакум - Север 2"

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 21 хил. лева без ДДС

Правителството открива процедура за концесия на плаж „Кабакум - Север 2"

Снимка: Pixabay

Министерският съвет взе решение да бъде открита процедура за възлагане на концесия за морски плаж „Кабакум - Север 2", община Варна, област Варна, съобщиха от правителствената информационна служба.

Чрез концесията се цели обезопасяване на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес за срока на договора. 

Още по темата

Процедурата се провежда по реда на Закона устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК). Предложеният срок е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж, уточняват от МС.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 21 689,97 лева без ДДС. Той е определен съгласно приетата от Министерския съвет Методика за определяне минималния размер на концесионното възнаграждение за морските плажове - обекти на концесия, по реда на чл. 8, ал. 2 и 3 от Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

На морския плаж ще бъде осигурено водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на терена

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини от Черноморието
Намаляват се концесионни възнаграждения по договори за плажове