IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бразилия няма да спази сроковете за изграждането на три стадиона за Световното

Проблеми има и с инфраструктурните работи в Бразилия, включително на летищата, които ще посрещнат феновете

11:06 | 04.12.13 г.
Автор - снимка
Редактор
Бразилия няма да спази сроковете за изграждането на три стадиона за Световното

Три от стадионите за Световното първенство по футбол в Бразилия, включително този в Сао Пауло, където двама работници загинаха при инцидент миналата седмица, няма да бъдат завършени навреме, предаде Bloomberg.

FIFA настояваше всички 12 съоръжения, които се подготвят за домакинството на първенството догодина, да бъдат готови до 31 декември. Това обаче няма да се случи след инцидента на стадиона Itaquera в Сао Пауло и проблемите в Cuiaba и Curitiba, които според местните власти ще бъдат готови до края на февруари.

Техническият доклад за състоянието на стадиона в Сао Пауло за 345 млн. долара, на който трябва да се проведе първият мач от първенството на 12 юни, все още не е завършен. Инцидентът на съоръжението още повече подсили съмненията дали Бразилия може да организира най-гледаното спортно събитие в света след проблемите, свързани със забавяния и по-високи от очакваните разходи.

Миналия месец правителството обяви, че разходите за изграждането или преструктурирането на 12-те стадиона, където ще се играят мачовете, са нараснали с около 420 млн. долара до близо 3,4 млрд. долара.

Проблеми има и с инфраструктурните работи в Бразилия, включително на летищата, които ще посрещнат 600 000 чуждестранни посетители и ще транспортират 3 млн. местни футболни фенове за 64-те мача в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:14 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още