IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Инвестират 116 млн. лв. в индустриален парк до село Мрамор

Проектът за изграждане на обща застроена площ от над 300 хил. кв. м ще получи сертификат за инвеститор първи клас утре

15:25 | 21.08.07 г.
Инвестират 116 млн. лв. в индустриален парк до село Мрамор
Сертификат за инвеститор първи клас ще бъде връчен утре, 22 август, на Делта Марина ЕООД за проекта на дружеството „Индустриален парк – Мрамор”, съобщиха от Българската агенция за инвестиции.

Инвестиционният проект предвижда изграждането на индустриален парк с обща застроена площ от над 300 хил. кв. м в софийското село Мрамор.

Общата стойност на планираните инвестиции е 116 млн. лв., а срокът на реализация е 3 години.

Предвижда се проектът да бъде реализиран на четири фази, като обект на сертифициране е фаза номер едно.

Идеята на проекта е разработване на съвременна зона за търговски и индустриални съоръжения като офиси, дистрибуторски центрове, складове и сгради за предприятия от леката промишленост. Потенциалните клиенти на „Индустриален парк Мрамор” са в сферите на логистика, спедиция, транспорт, лека промишленост и други.

Реализирането на инвестиционния проект ще доведе до създаване на над 10 нови работни места. По време на строителството и пускането в експлоатация ще бъдат заети около 200 души.

Справка в АПИС сочи, че собственик на Делта Марина ЕООД е регистрираната в Талин Ас Ийстъри Юръп Риел Истейт Инвестмънт Тръст, а управители са Тонис Хаавел и Урмас Лаур. Хаавел е и член на съвета на директорите на Делта имоти груп, която изгражда екологично селище Делта Хил върху терен от 400 дка в землището на с. Кладница в подножието на южния склон на Витоша.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:26 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още