IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Jumbo отваря осмия си магазин у нас до края на седмицата

Веригата отчита значителен ръст на продажбите в България

13:30 | 06.12.12 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	Веригата планира да открие още два обекта в Гърция през 2013 г. <em>Снимка:&nbsp;Jumbo &nbsp;</em></p>

Веригата планира да открие още два обекта в Гърция през 2013 г. Снимка: Jumbo  

Гръцката верига магазини за детски играчки Jumbo ще отвори осмия си магазин в България до края на седмицата, съобщи за Investor.bg директорът за връзки с инвеститорите на компанията Амалия Карамицоли.

Новият обект ще бъде с площ от 12 хил. кв. м, допълни тя.

От компанията не коментираха плановете си за експанзия у нас през 2013 г. Засега веригата предвижда до края на юни 2013 г. да заработят два нови обекта в Гърция.

С новия магазин у нас мрежата на групата ще нарасне до общо 62 обекта, разположени в Гърция, Кипър и България.

От компанията уточниха, че следващата стъпка от международната експанзия ще бъде Румъния, чийто пазар е показал признаци на подобрение и е достигнал достатъчно ниво на развитост.

От компанията обявиха ръст от 2,6% в продажбите през първите пет месеца на финансовата година (юли 2012 – юни 2013), които са достигнали 200,4 млн. евро. Преди от групата очакваха ръст от между 0 и 2%.

Повишението се дължи основно на значителния ръст в продажбите в България, по-ограничения ръст в Кипър и стабилното ниво в Гърция, уточняват от Jumbo.

Продажбите в България за първото тримесечие на настоящата фискална година бяха в размер на 7,9 млн. евро в сравнение с 6,4 млн. евро година по-рано. Общият обем на продажбите на групата бе 113,3 млн. евро, докато за същия период на миналата година бяха отчетени 111,5 млн. евро.

От дейността си у нас компанията отчете печалба след данъци в размер на 1,33 млн. евро за трите месеца до края на септември спрямо печалба от 923 хил. евро година по-рано.

У нас групата развива дейност чрез своето 100% дъщерно дружество ДЖЪМБО ЕС.Б ЕООД, в което към края на септември са работили близо 400 души на пълен работен ден. Групата има общо над 3 800 служители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:45 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
FINTA
преди 11 години
Що да сме жалка държава бе? Защото не купуваме гръцко-китайските *** ли? И ако не им беше "на далавера" щяха ли да отварят още и още магазини?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
LuckyYou
преди 11 години
Забележете колко малък % от общата печалба представлява печалбата в БГ. Колко жалка държава сме в действителност
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още