IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой живее в най-скъпата сграда в света?

Отговорът: почти никой, но британските власти вече ги издирват

14:05 | 28.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Кой живее в най-скъпата сграда в света?

След триумфални заявления, че всички апартаменти в най-скъпата жилищна сграда в света One Hyde Park в Лондон са продадени, британските медии публикуваха две експозета за свръхлуксозния проект.

По информация на вестник Mail в комплекса не живее почти никой.

Пристигнах в 7 ч. сутринта и очаквах да видя парад от знаменити личности, които излизат от сградата на работа, пише репортерът на изданието Мат Санди.

„Вместо това не видях никого.“

Той цитира охраната на сградата – поляк с „безупречен външен вид“ - според когото това не е необичайно.

„В някои дни в сградата не влиза и не излиза нито един човек“, казва той. „Най-много да има десет.“

От разговор с един по-застрашителен бодигард със слушалка в ухото, Санди разбира, че имотите всъщност не са закупени за постоянно ползване.

„Тези хора не са като теб и мен“, казва гардът. „Много от тях имат имоти по света и остават тук само по няколко дни в годината.“

И така, кой всъщност живее там?

Най-богатият бизнесмен в Украйна Ринат Ахметов бе първият от най-знатните купувачи на имоти в комплекса, пише Business Insider.

Един от инвеститорите в сградата Крисчън Кенди също притежава апартамент в нея, заедно с арабския шейх Мохамед Сауд Султан Ал Касими, оглавяващ финансовия департамент на ОАЕ и собственик на Continental Foods Est., която притежава франчайза на Dunkin' Donuts в ОАЕ.

Вижте как изглежда луксозният комплекс

Сред собствениците са също и британският застрахователен брокер Рори Карвил, както и ирландският имотен магнат Реймън Греан.

Около една четвърт от покупките на апартаменти в комплекса са направени от заможни бизнесмени от Близкия Изток, сочи информация на Arabian Business.

Последна актуализация: 00:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още