IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-скъпата жилищна сграда в света тества интереса към имоти на свръхбогатите

В сградата се намира най-скъпият апартамент в света на цена от 140 млн. паунда, а средната цена на жилищата е над 64 хил. паунда на кв. метър

16:28 | 20.01.11 г. 2
Автор - снимка
Създател
Най-скъпата жилищна сграда в света тества интереса към имоти на свръхбогатите

В Лондон днес се състоя официалното откриване на най-скъпата жилищна сграда в света.

Иконом, винарна, собствен спа комплекс, паник стая и домашно приготвена храна от екип известни готвачи. Ако това са сред вашите изисквания за необходими домашни удобства, то тогава може би в британската столица вече има апартамент, подходящ за вас, пише британският Telegraph.

Комплексът One Hyde Park включва 86 апартамента и се смята за най-скъпия жилищен проект в света. Той е дело на британските бизнесмени, специализиращи в развитието на луксозни жилища, братята Крисчън и Ник Кенди.

Цените в комплекса стартират от 6,5 млн. паунда за апартамент с една спалня до 140 млн. паунда за един от мезонетите в сградата.

Според експерти в областта на имотите жилищата, чиято средна цена е 6 хил. паунда на кв. фут (над 64 хил. паунда на кв. метър), са по-скъпи от който и да било друг жилищен имот.

Луксозната сграда е разположена в престижния британски квартал Найтсбридж.

Откриването на проекта се следи внимателно, като на него се гледа като на тест за финансовото доверие на свръхбогатите инвеститори по света и за техния интерес към имоти в Лондон, пише изданието.

Как изглежда луксозният проект вижте тук.

Братята Кенди

One Hyde Park включва три сгради с жилищни и търговски части на обща площ от 700 хил. кв. фута (над 65 хил. кв. м).

По информация на Candy & Candy, компанията за имоти на братята Кенди, управлението на комплекса ще се извършва от межународната хотелска група Mandarin Oriental Hotel Group, част от базираната в Хонконг корпорация Jardine Matheson Holdings Limited. Това ще бъде първият жилищен проект, който компанията ще управлява в Европа.

Проектът е развит от смесено дружество между инвестиционната компания на братя Кенди CPC Partners и шейх Хамад бин Ясим бин Ябер Ал Тани – министър-председател на Катар.

Историята на успеха на на братята Кенди, които са с гръцки произход, също заслужава внимание. Те закупили първия си апартамент през 1995 г. със заем от свои близки. Те реновирали апартамента с една спалня в Кенсингтън на стойност 122 хил. паунда със заем от свои близки. Двамата използвали имота за собствени нужди, като 18 месеца по-късно го продали за 172 хил. паунда.

Между 1995 г. и 1999 г. започнали да реновират апартаменти в свободното си време и в крайна сметка решили да стартират собствен бизнес за имоти.

През 2008 г. те участват в мащабна сделка за придобиване на армейски имоти в Челси, съвместно с правителството на Катар, на обща стойност 900 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
no-credit
преди 13 години
Така като гледам, и там са се постарали да може да подадеш нещо през прозореца на съседа от съседната сграда.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
Vasko_K
преди 13 години
Най-сетне, от кога чакам този момент. Към кого да се обърна за покупка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още