IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой живее в най-скъпата сграда в света?

Отговорът: почти никой, но британските власти вече ги издирват

14:05 | 28.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Кой живее в най-скъпата сграда в света?

Застрашени от затвор

В отделна публикация наскоро Observer констатира сериозни данъчни пропуски при покупките на имотите. Изданието пише, че едва 9 от 62-та продадени апартамента са регистрирани в данъчната дирекция.

Едва четирима от собствениците плащат данъка в пълен размер, който е на стойност около 1400 паунда на година. Други петима пък плащат 50% от него, заради отстъпка, полагаща се за собствеността на втори дом.

Наред с това се подчертава, че британското законодателство предвижда затвор за данъкоплатци, които не си плащат задълженията, въпреки че имат финансовата възможност за това.

Освен това много от имотите в луксозния комплекс са собственост на офшорни дружества. Проверка на изданието сочи, че 25 от покупките на апартаменти са направени чрез компании, регистрирани във Вирджинските острови. Други офшорни локации са о. Гърнзи, Каймановите острови, Лихтенщайн и Либерия.

Преди две седмици властите в Уестминстър са изпратили писмено запитване към компанията инвеститор в комплекса Project Grande (също регистрирана в Гърнзи), управлявана от братята милиардери Ник и Крисчън Кенди, да предоставят имената на останалите собственици.

Въпреки това отговор няма. Изданието цитира официални източници, според които офшорният статут на компаниите на собствениците може да се окаже пречка пред тази операция.

Тези констатации следват твърдения на либералдемократите, че всяка година британсакта хазна губи 750 млн. паунда поради необявени продажби на имоти с участието на офшорни компании.

Вижте как изглежда луксозният комплекс

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:08 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още