IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново промениха проекта за пешеходна зона на бул."Витоша"

Преминаването на автомобилите ще се възпрепятства с подвижни колчета, съобщи главният архитект на София Петър Диков

17:54 | 30.05.12 г.
Отново промениха проекта за пешеходна зона на бул."Витоша"

Ще бъдат направени някои промени в плановете за бъдещата пешеходна зона на бул „Витоша“, каза пред Комисията по транспортна инфраструктура главният архитект на София Петър Диков, предаде БТА.

От предварително изготвения проект за пешеходната зона се премахват предвидените кръгови движения, като ще бъде въведен нов начин за ограничение скоростта на автомобилите. Преминаването на автомобилите ще се възпрепятства с подвижни колчета (пиломати).

Главният архитект посочи, че след редица жалби на юридически лица - главно собственици на магазини и на обществени организации в района, се премахва и предвидената за строителство обществена тоалетна. Тя трябваше да бъде изградена в участъка на ул. "П. Парчевич".

Освен тези преработки на проекта, който тепърва предстои да бъде одобрен от Столичния общински съвет, съветниците дискутираха и бъдещето на трамвайната линия. Според становището на "Столичен електротранспорт" тя не трябва да се премахва от бул. "Витоша". Друг възможен вариант е трамвайното трасе да бъде изместено  по дължината на бул. "Ген. М. Д. Скобелев" над подлеза при НДК.

Третият вариант е трамваите от бул. "Витоша"  да преминават по бул. "Патриарх Евтимий" , а от него да се движат по бул. "Христо Ботев".

Почти сигурно е, че подземният паркинг между ул. "Солунска" и ул. "Алабин" ще отпадне от предвидените съоръжения за изграждане в пешеходната зона на бул. "Витоша", обясни главният архитект. По думите на Диков причината за това са множеството жалби от страна на граждани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:07 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още