IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Швейцарци инвестират 1,5 млрд. евро в строителството на нов град в Хърватия

Новият град за около 2500 души население, ще има всичко необходимо - от хотели, вили и пристанища за яхти, до здравни заведения и паркове

15:41 | 07.07.14 г. 2
Швейцарци инвестират 1,5 млрд. евро в строителството на нов град в Хърватия

Швейцарски инвеститор реши да вложи над 1,5 милиарда евро в проект за нов град в Хърватия, който изцяло ще промени облика на хърватския туризъм и ще покаже на потенциалните инвеститори, че си струва да работят в Хърватия, съобщи националната телевизия ХРТ.

Седем години и 60 милиона евро са били необходими за покупката на земя в местността Заблаче край адриатическото пристанище Шибеник, където ще се строи новото селище.

Швейцарците са готови за започване на строителните работи, щом бъде довършен подробният устройствен план, което се очаква в края на годината.

Новият град за около 2500 души население, ще има всичко необходимо - от хотели висока категория, вили и пристанища за яхти, до здравни заведения и паркове, съобразени с най-високите екологични и пространствени стандарти.

Общинските власти в Шибеник са подкрепили проекта, защото той ще означава стотици нови работни места и приходи от данъци, измерващи се с милиони куни.

Според инвеститора новото градче ще даде възможност за удължаване на туристическия сезон и ще даде нов импулс за туризма в Хърватия. (БТА)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 0
deant
преди 9 години
хаха, мое да го направят за "туризъм за възрастни" с това име:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 1
SSIW
преди 9 години
Звучи много, много добре, дай Боже и у нас някой ден ;) Струва ми се, че инвеститорите на първо място са били привлечени от именцето на адриатическото пристанище - просто "кърти" ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още