IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската индустрия показва леки признаци на живот

Индексът на мениджърите по доставките на Caixin е съвсем малко над границата от 50 пункта

12:19 | 03.12.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската индустрия нараства с минимална скорост през ноември.

Индексът на мениджърите по доставките (PMI) в производството, следен от китайската медийна група Caixin, се е повишил леко с 0,1 пункта до 50,2 пункта през ноември. Така индексът е с малко над равнището от 50 пункта, което сигнализира ръст, предава Ройтерс. Индексът се изготвя въз основа на анкета сред 430 мениджъри по доставките.

Анкетирани от Ройтерс очакваха спад до именно ниво от 50 пункта.

Въпреки това компаниите са изправени пред намаляващо търсене от чужбина: съответният показател за нови поръчки за износ спадна до 47,7 пункта от 48,8 пункта през предходния месец.

Освен това има слабост и от вътрешността на страната. Като реакция фирмите са понижили цените си най-силно от повече от година и половина и са свили персонала си.

Китайската икономика наскоро забави темпа си на фона на търговския спор със САЩ. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
michaelis12
преди 5 години
Бока я с Викито напишете за Българската дали показва такива щот аз бех ей са уикенда и я видех с очи ..... :))) даже и снимки напрайх на 40г. тротоар до нас дет стърчат кабелите и панелот как ахааа и ше се килне след 2 петилетки, по нова кола от 10тка години немаше, а вие дизела сте щели да спирате ...... :)) а китайската била показвала признаци на живот не знам кво да каем просто ....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още