Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Airbnb е излязла на печалба за втора поредна година

Добри новини за компанията, докато тя се подготвя за своето IPO

Airbnb е излязла на печалба за втора поредна година

Снимка: Архив Ройтерс

Airbnb заяви, че е генерирала печалба за втора поредна година, на база на метрика, която включва част от разходите ѝ. Новините бяха обявени в момент, в който компанията за наемане на домове се подготвя за първично публично предлагане, предава Bloomberg.

Още по темата

В бележка Airbnb посочва, че е генерирала коригирана печалба през 2018 г. Говорител на компанията обаче е отказал да разкрие точните данни.

Фирмата надмина финансовите прогнози за 2017 г., като генерира 93 млн. долара печалба при 2,6 млрд. долара приходи, твърдят източници, запознати с въпроса.

При последната оценка от около 31 млрд. долара, главният изпълнителен директор на Airbnb Браян Чески заяви, че иска да осъществи IPO-то на 10-годишната компания преди 2020 г.

Дейв Стивънсън, дългогодишен директор на Amazon.com, се присъедини към Airbnb като неин главен финансов директор този месец. Ролята, която ще бъде ключова за подготовката за листването, преди това принадлежеше на Лорънс Тоси, който напусна миналата година заради неразбирателства относно това кога да се случи IPO-то.

До края на първото тримесечие на 2019 г. базираната в Сан Франциско компания ще достигне над 500 млн. гости в своята платформа от основаването ѝ през 2008 г.

Домакините и гостите са оставили над 250 млн. отзива, сочи бележката, копие от която е разгледано от Bloomberg.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Печалбата на Whirlpool расте заради по-високите цени и по-ниските разходи