IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon е платила само 2,2 млн. долара данъци във Великобритания

Въпреки скока в печалбата си онлайн гигантът плаща по-малко данъци

15:17 | 03.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: gettyimages.com</em></p>

Снимка: gettyimages.com

Гигантът в онлайн търговията Amazon е подложен на критики, тъй като данъците, които плаща във Великобритания, са намалели въпреки скока на продажбите и печалбата, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Данните сочат, че британското подразделение на Amazon има да плаща данъци на стойност 4,6 милиона британски лири (6 милиона долара) за 2017 година, но е платило 1,7 милион британски лири (2,2 милиона долара), отлагайки останалата част.

Печалбата на компанията преди облагане с данъци е била 72,4 милиона британски лири, което е почти три пъти повече спрямо предходната година. Приходите възлизат на 1,99 милиарда британски лири спрямо 1,46 милиарда британски лири.

Намаляването на данъците отчасти се дължи на изплащането на акции на служителите, което се отчита като разход и се изважда от печалбата.

Amazon обяви днес, че е платил всички данъци, които се изискват във Великобритания и във всяка страна, в която работи.

Традиционните търговски вериги твърдят, че изпитват затруднения в конкуренцията с онлайн гигантите, които използват вратички в законите, за да намаляват разходите си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:58 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още