Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Електронната търговия съживява пощенския сектор

През 2016 година онлайн търговията в България записва ръст от 14%, отчитат от Министерството на транспорта

Електронната търговия съживява пощенския сектор

Снимка: Архив Ройтерс

Електронната търговия е основен двигател за развитието на пощенския сектор, коментира зам.-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Димитър Геновски. По-рано днес той се срещна с делегация на Държавното пощенско бюро на Китай.

През миналата година са предоставени 184 милиона броя пратки и услуги, което е с 5% повече от 2015 г.

„През 2016 година онлайн търговията в България има ръст от 14%, което е малко повече от средното за Европа. Нарастването на обемите от пратки се очаква да продължи“ каза още  Геновски, цитиран от пресцентъра на министерството.

Отварянето на пазарите е възможност за модернизиране на пощенския сектор, каза още той. По думите му националните пощенски оператори разполагат с най-добре развита мрежа от клонове, дори в най-отдалечените райони на държавите.

През 2016 година на пощенския пазар у нас са работили 160 компании.

Заместник-ръководителят на Държавния офис по пощенските въпроси на Китай Ксиаоджанг Ксинг посочи, че благодарение на електронната търговия, пощенският сектор отново е в подем. Делегацията на китайската пощенска администрация представи възможности за сътрудничество в рамките на Инициативата „Един пояс, един път“ .

По време на разговорите бяха обсъдени и въпроси на пощенското планиране, регулирането на пощенския пазар и координацията в рамките на Всемирния пощенски съюз, посочват още от Министерството на транспорта.

По статията работи: Деляна Петкова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Заявките в българските MIXX Awards са високо оценени от глобалния екип на IAB