IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Google се отказва от разработката на автономни коли?

Вместо това тя ще си партнира с други производители на коли

15:28 | 13.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Google се отказва от усилията в сферата на автономните коли и по-точно от разработването на собствен самоуправляващ се автомобил, пише The Information.

Вместо това компанията ще си партнира с производители на автомобили на по-конвенционални превозни средства с оглед възможността за стартиране на услуга за споделяне на автономни коли до края на следващата година, допълва изданието.

Fiat Chrysler създава нов прототип на кола за Google, базирана на минивана Pacifica. Ако тестовете бъдат успешни, превозните средства могат да бъдат ползвани за новата услуга. Двете компании обявиха партньорството си за развитието на самоуправляващи се миниванове още през май тази година.

Твърди се, че главният изпълнителен директор на Alphabet Лари Пейдж и главният финансов директор на компанията Рут Порат стоят зад решението за смяната на посоката. Те вярват, че досегашният план за самостоятелното разработване на напълно нова автономна кола ще бъде непрактично за Google.

Очаква се технологичният гигант официално да обяви новината по-късно във вторник.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още