IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

IBM ще се завърне към растежа съвсем скоро?

Анализ на Barron's показва, че перспективите пред компанията са добри

09:41 | 20.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

International Business Machines (IBM) може да се превърне в следващата компания от сините чипове с нарастваща оценка, сочи финансова публикация на Barron's, цитирана от Ройтерс.

Някои анализатори очакват IBM да се завърне към растежа през това тримесечие, пишат експертите от Barron's.

През миналия месец IBM отчете по-високи приходи за тримесечието от социални, мобилни, аналитични, облачни технологии и такива за сигурност. Освен това продължителният спад на брутната печалба вече се е забавил според Barron's.

Инвеститорите могат да получат първия ясен знак, че IBM се насочва нагоре, през януари месец, когато фирмата вероятно ще обяви прогнозата си за 2018 г, сочи публикацията.

Книжата на IBM записаха ръст на цената от 8,9%, ден след като компанията отчете тримесечните си резултати, но след това загуби по-голямата част от този ръст.

В петък книжата завършиха борсовата сесия на цена от 148,97 долара. От началото на годината акциите са понижили стойността си с 10,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още