Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Пекин изпраща представители на редица министерства да разследват Didi

Мащабната проверка подсказва за това колко сериозно може да е разследването

Пекин изпраща представители на редица министерства да разследват Didi

Снимка: Yan Cong/Bloomberg

Китай е изпратил регулатори, включително представители на службите за сигурност и на полицията, в Didi Global като част от разследването на киберсигурността на услугата за споделени пътувания. Това е най-новото развитие на регулаторната сага, която засяга китайската технологична индустрия, пише Wall Street Journal.

Регулаторите от правителствени звена, включително Министерството на обществената сигурност, Министерството на държавната сигурност, Администрацията на киберпространството в Китай, Министерството на транспорта и Министерството на естествените ресурси, ще влязат в Didi днес заради разследването, разкрива онлайн изявление на Администрацията на киберпространството.

Още по темата

По-рано този месец въпросната администрация нареди Didi да премине преглед на киберсигурността във връзка с притеснения за националната сигурност. Това се случи дни, след като компанията набра 4,4 млрд. долара от първичното си публично предлагане в Ню Йорк. Освен това регулаторът заяви, че Didi незаконно е събирала лични данни за потребителите, ето защо нареди премахването на нейни приложения от различни онлайн платформи.

Министерството на обществената сигурност отговаря за вътрешната сигурност на Китай, докато Министерството на държавната сигурност съблюдава цивилното звено на събиране на информация и контрашпионаж. Адвокати и анализатори твърдят, че двете министерства са част от агенция, която контролира прегледите на киберсигурността.

И все пак тяхното участие подсказва за това колко сериозно може да бъде разследването. Потенциалното развитие на казуса може да е свързано с финансово наказание, отнемане на бизнес лицензи и криминални обвинения.

Участието на голям брой министерства също така подчертава мащаба на данните, които Didi притежава и които сега попадат под контрола на регулаторите.

Didi не е отговорила на запитването за коментар.

Разследването показва как регулаторите разширяват действията си за преглед на киберсигурността, които в миналото бяха фокусирани върху рисковете за технологичните вериги на доставките. Сега обаче се разглеждат по-широки рискове пред сигурността на данните, като трансграничните трансфери на „важна информация и голям обем от лични данни“, посочва Ян Луо, партньор и адвокат, занимаващ се с въпросите на киберсигурността, в Covington & Burling в Пекин.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Божидарка Чобалигова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
САЩ освободиха финансовия директор на Huawei