IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens може да съкрати 20 хил. административни позиции

Целта на германската компания е да подобри ефективността си

15:52 | 23.08.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Стремежът на германската компания Siemens за подобряване на ефективността може да доведе до съкращаване на 20 хил. административни позиции, съобщава списание Manager-Magazin, като се позовава на изявление на главния изпълнителен директор на компанията Джо Кезер пред инвеститорите този месец.

В рамките на т. нар. план „Визия 2020“, който цели да опрости структурата на германската инженерингова компания, работни места във финансовия и правния ѝ отдел, както и в отдел човешки ресурси в централата ѝ може да бъдат закрити, съобщава списанието. Планът няма да засегне работни места в производството, става ясно от доклада.

Такова съкращение може да се равнява на около 5% от служителите на компанията, които са общо около 380 хиляди, коментира Bloomberg. Пред Bloomberg News говорителят на Siemens Робин Цимерман съобщи, че не може да коментира данните.

Кезер направил съобщението на няколко срещи с инвеститори, информира Manager-Magazin. Целта на стъпката е да повиши ефективността с 20% на ключови административни позиции и да увеличи спестяванията с 20% в области като информационните технологии и споделените услуги, допълва списанието.

Спестяванията ще помогнат за повишаване на маржа с 2 процентни пункта, което съответства на целта във „Визия 2020“, отбелязва изданието.

Siemens, която е базирана в Мюнхен, обяви планове този месец за най-мащабните си промени в последните години. Компанията планира да намали броя на подразделенията си от пет на три, тъй като съсредоточава усилията си в производствения софтуер и разпределението на енергия.

Компанията работи и за създаването на партньорство за залязващия й бизнес с газови турбини, включително възможна трансакция с китайско участие, пише списанието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 5 години
стъпка в правилна посока, колкото по малко HР-и толкова по добре за една компания
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още