Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Sony протяга ръка на стартъпите

Компанията ще търси иновации чрез нова акселераторска програма

Sony протяга ръка на стартъпите

Снимка: Архив Ройтерс

Sony, някога известна с иновации като Walkman, ще започне да подкрепя външни организации с пари, маркетинг и още ресурси, търсейки компания, която да направи пробив в някоя област, пише Bloomberg.

Базираният в Токио гигант заяви днес, че ще открие вътрешна акселераторска програма за външни предприемачи, като включително ще си партнира с Tokyo University, така че студентите да могат да превръщат идеите си в бизнеси. В зависимост от случая Sony може да инвестира, да сключи партньорство, да предостави офис пространство или подкрепа на стартъпи чрез своята маркетингова и търговска експертиза. Освен това може да придобие някои организации.

"Всеки човек трябва да има шанса да бъде предприемач, това е нашият слоган“, коментира Шинджи Одашима, ръководител на акселераторската програма на Sony. “Ще предложим ноу-хау и среда в нашата корпорация. Чрез тези неща искаме да реализираме идеите на създателите им“.

Още по темата

След години на преструктуриране, което включваше премахването на хиляди инженерени работни места, Sony отново търси иновации – под ръководството на главния изпълнителен директор Кеничиро Йошида. Този месец компанията сви прогнозата за годишните си приходи отчете по-слаба печалба на бизнеса си с PlayStation, като отбеляза най-големия спад от повече от три години. Седмица по-късно тя обяви най-голямото си обратно изкупуване на акции, за да подкрепи книжата си.

Новата инициатива, наречена Sony Startup Accelerator Program, е стартирана през 2014 г. от предшественика на Йошида – Казуо Хираи, за да насърчи иновациите и поемането на риск сред служителите. До момента 34 идеи са били подкрепени, а 14 от тях са се превърнали в бизнес, обяви Sony.


 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Новини Sony стартъпи

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Тръмп: Huawei може да бъде включена в търговско споразумение с Китай