IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологиите ще прибавят една трета към световната търговия до 2030 г.

Блокчейн, изкуствен интелект, интернет на нещата, 3D принтиране и други технологични пробиви фундаментално ще променят търговията

15:53 | 03.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Роберту Азеведу при представянето на доклада <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Роберту Азеведу при представянето на доклада Снимка: Ройтерс

Технологиите и иновациите ще увеличават световната търговия с между 1,8 и 2 процентни пункта всяка година до 2030 г. Това става ясно от доклад на ръководителя на Световната търговска организация, публикуван в сряда.

Блокчейн, изкуствен интелект, интернет на нещата, 3D принтиране и други технологични пробиви фундаментално ще променят търговията, заяви генералният директор на организацията Роберту Азаведу при представянето на текста.

По думите му промяната ще е структурна и ще е нещо, която ще се задържи във времето, определяйки я като революция.

„Въпреки настоящото търговско напрежение ние прогнозираме, че търговията би могла да нараства годишно с 1,8 до 2 процентни пункта повече до 2030 г. в резултат на понижаващите се търговски разходи, което представлява натрупан растеж от 31 до 34 процентни пункта в рамките на 15 години“, посочва Азеведу в предговора на търговския доклад, цитиран от Ройтерс.

В същото време налице е понижение на разходите за търговия в световен мащаб с 15% в периода между 1996 г. и 2014 г., се казва още в текста.

В глобален мащаб трансакциите, свързани с онлайн търговия са на стойност 27,7 трлн. долара през 2016 г., от които 23,9 трлн. долара са между бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
блок-чейн само ще промени банковите сметки на няколко човека... малък детайл който издава че статията е булшит !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още