IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent се готви да придобие разработчика на играта "Clash of Clans"?

Двете компании са в краен етап на преговори, твърдят запознати източници

16:49 | 16.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Tencent Holdings е близо до сключването на сделка за придобиването на финландската компания, разработила популярната игра „Clash of Clans”. Споразумението може да оцени Tencent на повече от 9 млрд. долара, твърдят запознати източници, цитирани от Wall Street Journal.

Сделката има шанса да издигне китайската интернет компания до върха на бързо развиващата се индустрия с мобилни игри.

В момента Tencent е в краен етап на преговори със SoftBank за придобиването на мажоритарния дял на японската телекомуникационна фирма в Supercell Oy, допълват източниците. Китайската компания преговаря и с няколко финансови инвеститори, включително базираната в Пекин Hillhouse Capital Group, които да се присъединят към сделката като инвеститори.

SoftBank, която иска да продаде дела си в Supercell, за да укрепи баланса си, има над 80 млн. долара нетен дълг, около една трета от който е свързана с нейното американско подразделение на телекомуникационния оператор Sprint. Миналия месец компанията обяви, че ще продаде акции за поне 7,9 млрд. долара от своя дял в китайската фирма за електронна търговия Alibaba Group Holding, за да намали дълга си.

Tencent, Supercell и SoftBank са отказали да коментират въпроса. Hillhouse не е отговорила на запитването за коментар.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:33 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още