Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Tesla представи нови бързи зарядни станции в Берлин

Те ще позволяват Model 3 за 5 минути да се зарежда достатъчно, че да измине 120 км

Tesla представи нови бързи зарядни станции в Берлин

Снимка: Nina Riggio/Bloomberg

Мениджъри в компанията за електромобили Tesla демонстрираха ново оборудване за бързо зареждане в кампус за проучвания в Берлин. Те твърдят, че търсят повече градове, където да привлекат потенциални купувачи, притеснени за достъпа до зареждащи устройства, предава Ройтерс.

“Сега като част от ангжимента ни да направим притежаването на Tesla лесно и удобно за всички, включително за тези без директен достъп до зареждане у дома или на работа, ние разширяваме нашата мрежа от бързи зарядни станции в центровете на градовете“, твърди Йерун ван Тилбург, който е мениджър за Европа на зареждащата инфраструктура на Tesla.

Още по темата

Говорител на компанията е казал пред репортери, че Tesla ще отвори поне още едно място за бързо зареждане в град в Германия през 2020 г., а ако може, и повече. Той подчерта, че Tesla все още вярва, че бавните зарядни до домовете и работните места са основният начин за зареждане на превозните средства, но иска да предложи и по-бърза опция.

Т.нар. зарядна станция V3 позволява на Tesla Model 3 да се зареди достатъчно за 5 минути, че да пропътува 120 километра след това. По-старите модели Tesla ще получат необходимите софтуерни подобрения.

Германските политици са си поставили за цел да увеличат търсенето на електрически автомобили, за да намалят емисиите.

„Имаме много за правене по отношение на зареждащата инфраструктура“, коментира германският министър на икономиката Петер Алтмайер на събитието. Той обеща да ускори пускането на публични пунктове за зареждане и разрешителните за частно зареждане, които преди спъваха продажбите.

Новото законодателство след коронавирусната криза предлага на купувачите на електромобили стимули и насърчава увеличаването на броя на зарядните станции.

От своя страна, Tesla избра място в близост до Берлин за новия си завод, който трябва да започне да работи през следващата година. Отделно от събитието местният вестник Allgemeine Zeitung вчера обяви, че заводът потенциално ще създаде 40 хил. работни места. Изданието се позовава на коментар на министъра на икономиката на провинция Бранденбург.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии