IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wise очаква над 30% ръст на годишните си приходи

Компанията за парични трансфери обещава да продължи да инвестира в международната си експанзия

14:52 | 28.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Фирмата за парични трансфери Wise обяви, че приходите ѝ са достигнали 559,9 млн. паунда (686 млн. долара), в рамките на първите ѝ годишни резултати като листната компания. Сумата е с една трета по-висока спрямо тази за миналата година, пише Bloomberg.

Данните за приходите са над средната прогноза на анализаторите, анкетирани от Bloomberg. Компанията заяви, че обемите ѝ са нараснали до 76 млрд. паунда през периода, което е с 40% повече спрямо сумата за годината до март 2021 г. Фирмата е достигнала 4,6 млн. активни клиенти, като този показател записва ръст от 29 на сто.

Wise също така сподели, че очаква приходите ѝ да нараснат с 30 до 35 процента през 12-те месеца до март 2023 г.

Компанията ще продължи да инвестира в инфраструктурата си и да се разширява в международен план, коментира Кристо Каарман, съосновател и главен изпълнителен директор на Wise.

Wise е една от редицата листнати в Лондон технологични фирми, чиито книжа записаха спад след борсовия си дебют, което повлия негативно на инвеститорското доверие в лондонските IPO-та. Wise беше обект на внимание след като стана публична, защото загуби около 60% от стойността си.

Каарман също се озова под светлината на прожекторите. В понеделник Wise заяви, че финансовият регулатор във Великобритания е започнал разследване на главния изпълнителен директор близо година, след като той беше глобен за умишлено неплащане на данъци.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още