IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

AB InBev печели от по-високите цени на бирата

На този етап компанията успява да компенсира по-големите си разходи, тъй като потребителите продължават да купуват по-скъпа бира

11:57 | 05.05.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.&nbsp;</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P. 

Печалбата на Anheuser-Busch InBev е нараснала, след като потребителите са подължили да купуват повече скъпи бири, което е компенсирало влиянието на нарастващите разходи, пише Bloomberg.

Печалбата за първото тримесечие преди данъци е нараснала със 7,4% на коригирана база, обяви компанията. Анализаторите очакваха 3,9% ръст. Цената на акциите нарасна с 3,6%.

Heineken и Carlsberg също записаха ръст на приходите от продажби, надминавайки прогнозите на анализаторите, до голяма степен благодарение на увеличенията на цените.

Досега потребителите, които се завръщат в баровете в САЩ и Европа след вдигането на блокадите, не са възпирани от необходимостта да плащат повече за бирата си, а по-високите цени все още не оказват съществено влияние върху обемите. Пивоварите зависят от техния апетит към по-скъпа бира, след като фючърсите върху алуминия достигнаха рекорди през последните месеци, докато разходите за ечемик и транспорт нараснаха.

Компаниите в Европа до голяма степен досега успяват да прехвърлят по-високите разходи върху потребителите, без да намалят твърде много потреблението. Nestle и Danone залагат на най-голямото увеличение на цените на продуктите си от години. Европейските производители на автомобили като Mercedes-Benz и BMW също успяха да прехвърлят по-високите си разходи на потребителите, като се фокусираха върху по-скъпите модели.

Приходите на AB InBev са нараснали с 11 на сто, обяви компанията. Продажбите на нискокалоричната бира Michelob Ultra са се увеличили с повече от 10% в САЩ, а гигантът твърди, че се разширява по-бързо от конкурентите си в сегмента на готовите за консумация спиртни напитки с продукти като коктейлите Cutwater например.

Приходите от продажби в Китай са спаднали с 1,2% заради Covid блокадите.

Компанията запази прогнозата за годишния ръст на коригираната си печалба преди данъци, такси, лихви и амортизация, като очаква той да е между 4 и 8 процента. Очакванията на анализаторите са за 5,9% повишение. AB InBev прогнозира дори по-бърз темп на растеж на приходите от продажби.

Базираната в Льовен, Белгия, компания миналия месец каза, че очаква 1,1 млрд. долара удар от продажбата на дела си в съвместното си предприятие в Русия. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още