IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Avon търси инвестиции чрез компании за частни капитали?

Страдащата козметична компания се нуждае от свежи средства и обмисля в замяна да предложи свой дял

11:46 | 11.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Avon Products Inc. води разговори с компании за частни капитали относно инвестиция чрез продажба на свой дял, съобщава вестник Wall Street Journal, цитиран от Ройтерс.

Компанията, която продава козметика „от врата на врата“, обмисля да проведе аукцион за частна инвестиция в публично дружество с фирми, измежду които Cerberus Capital Management и Platinum Equity, споделят през изданието лица, запознати с процесите.

Офертите ще се подават до края на следващата седмица, като WSJ добавя, че това е само една от опциите, които страдащата компания проучва. Не е ясно какъв би бил размера на дела или дали сделката ще бъде осъществена.

Avon не успява да обърне тенденцията за спад на продажбите вече четири години, тъй като губи свои търговски представители в САЩ и се бори със слабото търсене в Бразилия.

По време на търговията на Wall Street в четвъртък акциите на Avon поевтиняваха преди да бъдат спрени от търговия заради пазарна волатилност. Търговията бе възобновена, след като бе публикувана статията, и цената им скочи с 12,6%. След това обаче тенденцията отново се обърна и в крайна сметка ценните книги поевтиняха с 4% до 4,34 долара. Oт началото на годината поевтиняването е от 56%. Книжата загубиха почти 90% от постигнатия през 2004 г. връх и сега компанията има пазарна капитализация от под 1,8 млрд. долара.

Новината идва четири месеца, след като Avon бе цел на придобиване от страна на неизвестната фирма PTG Capital Partners. В последствие Федералната комисия по ценните книжа и фондовите борси установи, че зад фалшивата оферта стои българин.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още