Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Боб Айгър се оттегля от Disney по-рано от предвиденото

Ръководителят на подразделението за парковете, преживяванията и продуктите Боб Чапек ще поеме поста на главен изпълнителен директор

Боб Айгър се оттегля от Disney по-рано от предвиденото

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Боб Айгър ще се оттегли от поста главен изпълнителен директор на Disney и ще заеме позицията на председател, обяви Disney, цитирана от CNBC.

Боб Чапек, който досега беше председател на дивизията за парковете, преживяванията и продуктите на Disney, ще поеме ръководството веднага. Чапек ще продължи да се отчита пред Айгър и на по-късен етап ще стане член на борда на директорите.

Книжата на Disney понижиха стойността си с 2,5% по време на следборсовата търговия.

В интервю след обявяването на новините Айгър заяви, че структурата на отчитане на главния изпълнителен директор е начин за осигуряване на плавен преход.

Още по темата

"Не сме притеснени, че това ще създаде някакво притеснение“, коментира Айгър.

Той ще остане изпълнителен председател на Disney до края на 2021 г., твърди компанията.

Айгър планира от известно време своето оттегляне, а миналата година в деня за срещата с инвеститорите на Disney той заяви, че „2021 г. ще бъде времето, в което окончателно ще се махна“. Айгър е главен изпълнителен директор от 2005 г. насам. Той отложи оттеглянето си на няколко пъти през последните години, а днешното обявяване на новината беше изненадващо.

В рамките на разговор с инвеститорите, скоро след обявяването на новините, Айгър обясни защо е избрал сега да се оттегли – 22 месеца преди очакваното в края на 2021 г. Той твърди, че е взел това решение, защото иска да се фокусира върху творческата страна в момент, в който големи проекти, като сливането с Fox и пускането на Disney+ вече са приключили. Айгър коментира още, че ще помогне на Чапек да навлезе в работата, докато служи като изпълнителен председател.

Айгър направи много, за да превърне Disney в медийна империя чрез ключови придобивания и различно съдържание. Той пусна Disney+, което веднага направи Disney доставчик на популярна стрийминг услуга. Disney заяви, че платформата има 26,5 млн. плащащи абонати за първото тримесечие на 2020 г., след като стартира дейност през ноември миналата година.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
С 6,1 млрд. долара за ден Илон Мъск вече е по-богат от Уорън Бъфет