IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Diet Coke и Zero Sugar "подсладиха" резултатите на Coca-Cola

Приходите от продажби на компанията са се повишили с 5% през второто тримесечие

17:01 | 25.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската компания за безалкохолни напитки Coca-Cola надмина очакванията на Wall Street за продажби за тримесечието благодарение на успеха на нови версии на Diet Coke и търсенето на бранда Zero Sugar, съобщава Ройтерс.

Приходите от продажби на основния бизнес с напитки на компанията са се повишили с 5% през второто тримесечие, като най-голям е приносът на Diet Coke, Coke Zero и газираната вода.

По-рано тази година компанията пусна напитки с нови вкусове от популярния си бранд Diet Coke в по-малки кенчета, отговаряйки по този начин на търсенето от потребителите на газирани напитки с ниско или нулево съдържание на захар.

Обемът продажби, което е ключов индикатор за търсенето, е нараснал с 2% през второто тримесечие благодарение на силното представяне на основния бранд Coca-Cola и на чайовете Fuze Tea.

Нетната печалба е нараснала до 2,32 млрд. долара, или 54 цента на акция, през второто тримесечие до 29 юни спрямо 1,37 млрд. долара, или 32 цента на акция, година по-рано.

Coca-Cola съобщи, че след изключването на еднократните ефекти печалбата ѝ възлиза на 61 цента на акция, като надвишава с един цент прогнозите на анализатори, участвали в допитване на Thomson Reuters I/B/E/S.

Приходите на компанията са намалели с 8% до 8,93 млрд. долара, тъй като са пострадали от продажбата на бутилиращите ѝ операции с нисък марж.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още