IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney има дългосрочни планове за Marvel и "Междузвездни войни"

Компанията има ясен план до 2020 г. за най-успешните си поредици

17:26 | 27.01.16 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Disney обяви, че планира да продължи поредиците си „Междузвездни войни“ и филми на Marvel до 2020 г., пише International Business Times.

Новината обяви лично председателят и главен изпълнителен директор на компанията Бой Айгър.

„Междузвездни войни“, чиято част „Силата се пробужда“ излезе наскоро, ще има още два филма, които ще продължат вече познатата история. В допълнение между филмите Disney и Lucasfilm ще създават и отделна история „антология“, започвайки с „Rogue One”.

След като тези общо пет филма бъдат завършени, Disney ще създаде още ленти от поредицата. Айгър заяви, че такива със сигурност ще има, но не знае колко ще са на брой, нито кога ще бъдат пуснати.

Той говори и за Marvel Cinematic Universe, която вече се разшири до 11 ленти и пет телевизионни предавания. Поредицата също ще се радва на ново съдържание, което ще се появи по кината до 2020 г.

По думите на Айгър Marvel работи със хиляди герои, така че „може да продължава вечно“.

Въпреки че всичко това може да звучи сякаш Disney е доста уверена в продължителността на живота на най-популярните ѝ франчайзи, този въпрос всъщност е коментиран още преди четири години. А щом досега компанията не е променила мнението си, явно вярва в бъдещия успех. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:54 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още