IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайците щурмуват „Междузвездни войни“

Междувременно лентата оглави за четвърти път боксофиса в Северна Америка

15:41 | 11.01.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Последният филм от поредицата “Междузвездни войни” събра рекордните 53 млн. долара от продажбата на билети през първия си уикенд в Китай. Това страната, която донесе най-добър дебют на лентата, пише BBC.

В световен мащаб “Междузвездни войни: Силата се пробужда” е третият най-успешен филм в историята на киното според Walt Disney.

“Титаник”, който излезе през 1997 г., се нарежда на второ място веднага след “Аватар” от 2009 г.

“Междузвездни войни” излезе в Китай месец след световната си премиера. Това е първият епизод от поредицата, който голяма част от китайците могат да видят, тъй като по-старите филми не са излизали в страната.

Същевременно новият филм оглави отново боксофиса в Северна Америка за четвърта поредна седмица, като успя да изпревари носителя на награда “Златен глобус” “Завръщането”.

По данни на студиото “Междузвездни войни” е събрал 41,6 млн. долара в САЩ и Канада през този уикенд. В глобален план лентата се е сдобила с 1,73 млрд. долара до момента, сочат данни на Disney. Това означава, че е надминала “Джурасик свят”, който събра 1,67 млрд. долара.

Рекордът в Китай до голяма степен допринася за огромния успех на “Междузвездни войни” в глобалния боксофис.

“Завръщането”, който грабна три от престижните награди, си извоюва второто място в боксофиса в Северна Америка, благодарение на приходите си от 38 млн. долара през дебютния си уикенд.

Комедията “Баща в излишък” остана на трета позиция, събирайки 15 млн. долара. Четвъртото място зае “Гората” с 13,1 млн. долара, а на пето се класира “Сестри на макс” с приходи от 7,2 млн. долара. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още