IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Дюн" остава на върха на боксофиса в Северна Америка

Новата премиера "Последна нощ в Сохо" не успя да се изкачи до първото място

10:19 | 01.11.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Dune Movie Facebook Page</em></p>

Снимка: Dune Movie Facebook Page

“Дюн“ – новата екранизация на известния научнофантастичен роман на Франк Хърбърт, успя да запази челното си място в боксофиса в Северна Америка, като не позволи на новата премиера „Последна нощ в Сохо“ да се изкачи до върха, пише Bloomberg.

„Дюн“ на Warner Bros генерира 15,5 млн. долара приходи в рамките на втория си уикенд в САЩ, сочат данни на Comscore. Boxoffice Pro, уебсайт, който следи индустрията, прогнозира 18,4 млн. долара.

“Последна нощ в Сохо“, мистерия на Focus Features на Comcast, примесена с ужаси, събра 4,16 млн. долара и се озова на шесто място след първия си уикенд на голям екран в САЩ и Канада, посочва Comscore. Сумата се оказа под прогнозите за 8,3 млн. долара.

боксофис боксофис

Октомври със своите 638 млн. долара приходи от продажбата на билети успя да изпревари юли като най-добрият месец за кината в Северна Америка от старта на пандемията миналата година. Основната причина за това – октомври беше изпълнен с големи премиери, след като студиата отложиха представянето на филми, които бяха подготвили по-рано. Част от тези продукции привлякоха по-младата аудитория, която може да е по-склонна да посещава кината, отколкото по-възрастните зрители.

Последните пет месеца, включително октомври, бяха най-натоварените за кината след повторното отваряне на киносалоните, сочат данни на Comscore. Ноември може да продължи тенденцията предвид очакваните филми като „Вечните“ от Marvel Studios на Walt Disney.

„Дюн“ дебютира едновременно в Северна Америка и в услугата HBO Max на WarnerMedia – един от най-новите филми на студиото, които са предвидени за подобна двойна премиера. Warner Bros. вече планира продължение.

„Последна нощ в Сохо“, в който участва актрисата от „Дамски гамбит“ Аня Тейлър-Джой, е препоръчан от 75% от критиците според Rotten Tomatoes.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още