IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ford и GM се очаква да обяват по 500 млн. долара загуби в Европа

Продажбите на коли на Стария континент може да достигнат 19-годишно дъно, предвиждат анализатори

18:40 | 29.10.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Фабрика на Ford в Крайова, Румъния. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Фабрика на Ford в Крайова, Румъния. Снимка: Ройтерс

В светлината на задълбочаващите се загуби в Европа, до края на седмицата, както General Motors Co., така и Ford Motor Co., се очаква да публикуват разочароващи резултати за тримесечието, пише Bloomberg.

Двете компании предприеха различни стратегии за оздравяване на продажбите си в засегнатия от дълговата криза регион.

Ford, която ще публикува резултатите си за третото тримесечие утре, на 25 октомври съобщи, че ще затвори 3 европейски фабрики, с което ще съкрати 13% или 6200 от служителите си на Стария континент.

GM, която ще публикува резултатите си за третото тримесечие в сряда, миналата седмица обяви, че в сътрудничество с  PSA Peugeot Citroen започва разработката на малки и средно големи автомобили, ванове и малки камиони.

През февруари американската компания придоби 7% от френския концерн след сключването на алианс. Коалирането на двете компании цели понижаване на производствените разходи.

Нито едната от двете стратегии обаче не се очаква да помогне за предотвратяването на загубите в Европа, които за GM и Ford през третото тримесечие се очаква да достигнат по 500 млн. за всяка от двете компании, коментира Адам Джонсън, анализатор на Morgan Stanley.

Според анализатори продажбите на коли в Европа може достигнат 19-годишно дъно поради негативното влияние на дълговата криза върху потребителското доверие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още