IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Forever 21 е все по-близо до фалита

Компанията се готви скоро да започне процедура по фалит, твърдят източници, макар че тя отрича подобни планове

11:46 | 12.09.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският търговец на модни продукти Forever 21 планира да започне процедурата си по фалит най-рано тази неделя, твърдят източници, запознати с въпроса, цитирани от Wall Street Journal.

Компанията се бори със слабите продажби, онлайн конкурентите и промените в потребителските навици, които засягат голяма част от физическите магазини.

От своя страна, Forever 21 отрече да планира подобен ход тази неделя.

„Нашите магазини са отворени и намерението ни е да продължим да оперираме в повечето от американските ни търговски обекти, както и в по-малък брой международни магазини, предлагайки на потребителите добри услуги и специално подбран асортимент от дрехи, които те обичат и очакват от Forever 21”, заяви компанията. 

Насрещните ветрове в търговията на дребно набират силата на ураган

Търговците на дребно затвориха повече магазини между януари и юни (над 7000), отколкото през цялата 2018 г., сочи доклад на консултантската фирма BDO USA. Много фирми са засегнати от слабия сезон за пазаруване през 2018 г., коментира още тя.

"Насрещните ветрове в търговията на дребно набират силата на ураган“, коментира Робърт Фейнщайн, адвокат, който представлява кредитори в повечето случаи на обявяване на фалит.

Forever 21 направи експанзия, като отвори големи магазини в момент, в който потребителите, особено по-младите, се насочиха към онлайн пазаруването. Компанията се сблъска с този проблем и от месеци търси възможности за нов заем, твърдят източници, запознати с въпроса. Веригата планира да затвори част от своите над 700 магазини, допълва един от източниците на медията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:56 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
martito
преди 4 години
Е какво очакват? Продават ужасни парцали на високи цени. Сигурно и тук ще си затворят магазините. При положение, че можеш да си купиш всичко онлайн и да го върнеш безплатно ако не ти стане или не ти хареса, защо да си даваш парите на подобни офлайн магазини?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още