IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Предолимпийската надпревара на Япония с ваксинацията

По-малко от 20 процента от японското население са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19

21:17 | 25.06.21 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	В столицата на страната всеки ден се провеждат протести. <em>Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg</em></p>

В столицата на страната всеки ден се провеждат протести. Снимка: Noriko Hayashi/Bloomberg

Докато Европейското първенство по футбол се провежда в Европа, демонстрирайки завръщането на зрителите по стадионите, Япония се готви да бъде домакин на още по-голямо събитие след по-малко от месец. На фона на намалените случаи на COVID и наскоро отмененото извънредно положение в по-голямата част от страната, за мнозина може би изглежда, че едва ли би имало по-добро време Олимпийските игри да дойдат в Токио, поне при дадените обстоятелства. За много хора в Япония обаче мисълта да приемат хиляди спортисти, треньори медийни представители от цял свят насред ненапълно стихналата пандемия е обезсърчаваща, особено под призрака на по-заразния Делта вариант на коронавируса.

И въпреки че приблизително 18 000 служители, пряко участващи в Олимпийските игри в Токио, ще бъдат ваксинирани преди игрите, както наскоро обявиха организаторите, същото не може да се каже за японското население, което изостава от други богати държави с голяма разлика по отношение на напредъка на ваксинацията. Според официални данни, проследени от организацията Our World in Data, по-малко от 20 процента от японското население са получили поне една доза ваксина срещу COVID-19 до 22 юни, в сравнение с 53 процента в САЩ, 48 процента в ЕС и 43 процента в Китай. Контрастът е още по-фрапиращ, когато се разглеждат напълно ваксинирани хора, където ставката за Япония е едва 8 на 100 души.

„Токио 2020“ ще започне с церемонията по откриването на 23 юли, а състезанията ще се провеждат до 8 август. Ограничението за зрители е определено на 50 процента от капацитета на стадиона или друго съоръжение до максимум 10 000 души. Маските ще бъдат задължителни по всяко време и ще се прилагат и други правила за ограничаване на риска от заразяване. Параолимпийските игри ще се проведат от 24 август до 5 септември. Решение за зрителските ограничения за Параолимпийските игри ще бъде взето на 16 юли. 

Вижте графиката на деня на Statista.com:

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:28 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 2
zap
преди 2 години
много просто - не са в ЕСдемек чакат на опашката с останалите страни
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 3
ing5rov
преди 2 години
ми не щат ората бе ... мислят все още с главите си .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 2
khao
преди 2 години
добре де... няма ли поне да обясните защо тия нинджи не са ваксинирани?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още