IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Илон Мъск е човек на годината на TIME

Той смята за своя мисия решаването на най-непреодолимите предизвикателства пред планетата, посочва списанието

17:10 | 13.12.21 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Изпълнителният директор на Tesla Inc. Илон Мъск бе обявен за човек на годината на списание TIME. Отличието става факт на фона на бързото поскъпване на акциите на автомобилопроизводителя през последните месеци, затвърждавайки статута му на най-богатия човек в света, посочва Bloomberg.

„Малко отделни личности са имали повече влияние от Мъск върху живота на Земята и, възможно, живота извън нея“, посочват от TIME в статия, обясняваща избора на ексцентричната и понякога противоречива личност на шефа на Tesla.

Снимка: сп. TIME, Twitter

„Той смята за своя мисия решаването на най-непреодолимите предизвикателства пред планетата, внасяйки хаос в редица индустрии по пътя“, посочват още от изданието.

Отличието, което през годините е принадлежало на хора като Барак Обама, Марк Зукърбърг, Доналд Тръмп и Адолф Хитлер, е поредното в колекцията на предприемача. Благодарение на интереса на инвеститорите към акциите на Tesla той успя да изпревари Джеф Безос като най-богат човек в света, прибавяйки повече от 100 млрд. долара към състоянието си само през тази година. През октомври Tesla стана една от няколкото компании в света с пазарна капитализация от над 1 трлн. долара. Една от другите му компании – SpaceX, е ключов доставчик на ракети за изстрелвания в Космоса, включително и на НАСА.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:22 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 2 rate down comment 2
georgi_shum
преди 2 години
Гроздето е кисело, нали знаеш :)Ама все пак е по добре от Мазньо. Той още чака акциите на Тесла да станат 7-8 долара :))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 1
khao
преди 2 години
усещам, че има неква несподелена любов между вас двамата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
dd22
преди 2 години
Той е човек на века. Най-смелият бизнесмен който инвестира само в ключови технологии които развива в собствените си компании. Дано е на този свят поне още 40-50 г.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 4
redcretin
преди 2 години
Ментето на века направо ;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още