IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Китайската Fosun подкрепя Thomas Cook с почти 500 млн. евро

Британската компания възнамерява да остане борсово листната

12:25 | 28.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Ройтерс</p>

Снимка: Ройтерс

Изпадналата в затруднения туристическа група Thomas Cook получава допълнителна помощ от китайския конгломерат Fosun. Стъпката може да е предвестник за придобиване от страна на китайците.

Fosun предоставя свеж капитал от 450 милиона паунда, което се равнява на 497 милиона евро, заяви групата с марки като Neckermann Reisen в сряда в Лондон.

Освен това британският туристически концерн предвижда да преобразува банкови заеми и облигации в собствен капитал. Като част от тези стъпки Fosun би получил най-малко 75 процента от туристическия бизнес и 25 процента от по-рано разделения от него бизнес с авиокомпанията, включващ германската дъщерна компания Condor. Thomas Cook възнамерява да продължи да бъде листнат на борсата, пояснява компанията.

Thomas Cook отчаяно се нуждае от пари, за да премине през типично слабата за бранша на пътуванията зима и да инвестира в бъдещето на бизнеса си. Fosun Group вече държи 18 процента от туристическия бизнес. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още