IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Netflix се сдоби с права върху филмите на Sony

Стрийминг услугата ще има достъп до ключови продукции на Marvel

14:42 | 09.04.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Patrick T. Fallon/Bloomberg</em></p>

Снимка: Patrick T. Fallon/Bloomberg

Netflix сключи няколкогодишно споразумение със Sony Pictures Entertainment за правата за стрийминг на филмите на студиото на вътрешния пазар, обявиха компаниите, цитирани от Wall Street Journal.

Споразумението ще влезе в сила за каталога на Sony Pictures за 2022 г. Като част от сделката, Netflix първа ще има възможността да избира продукции, които Sony създава или лицензира специално за стрийминг платформи. Netflix се ангажира да поръча неразкрит официално брой от тези филми, обяви стрийминг гигантът.

Сред заглавията, които ще се появят в Netflix след кинопрожекциите им, са бъдещият нов филм за Спайдърмен и други ленти, базирани на герои на Marvel, за които Sony държи правата. Освен това Netflix ще вземе лиценз за показ на по-стари филми от каталога на Sony. Sony Pictures Entertainment е звено на Sony Group.

Условията на петгодишното споразумение не са оповестени публично. Източници, запознати с въпроса, твърдят, че става дума за стотици милиони долари годишно и над 1 млрд. долара за целия период на сделката. Точната сума отчасти ще зависи от боксофис представянето на лентите. Платеният телевизионен канал Starz на Lions Gate Entertainment разполага с правата за филмите на Sony до края на тази година.

Получаването на достъп до продукциите на Marvel е от съществено значение за Netflix, която вече не получава ново съдържание на Marvel от Walt Disney, тъй като тези филми и сериали бяха прехвърлени в услугата Disney+.

Нуждата на Netflix от придобиване на съдържание нараства с увеличаването на конкуренцията от по-новите стрийминг услуги като Disney+, HBO Max и Peacock.

Въпреки че Netflix създава собствени продукции от няколко години и получили 36 номинации за „Оскар“ за филмите си от 2020 г., тя все още иска популярни филми, дело на други студиа.

Според двама източници, запознати с новото споразумение, други платформи за стрийминг и платена телевизия също са наддавали за съдържанието на Sony, което е качило цената.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:06 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още