IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата лента на Спилбърг дебютира на върха на боксофиса в САЩ и Канада

"Играч първи, приготви се" засяга темата за виртуалната реалност

09:51 | 02.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Ready Player One Facebook page</em></p>

Снимка: Ready Player One Facebook page

Новият научно-фатастичен трилър на Стивън Спилбърг “Играч първи, приготви се”, разказващ се за един мрачен свят, в който хора търсят избавление чрез виртуалната реалност, дебютира на върха на боксофиса в Северна Америка и донесе първата номер едно премиера за тази година за Warner Bros, пише Bloomberg.

Пълният с ефекти филм генерира приходи за 41,2 млн. долара от прожекции в кината в САЩ и Канада по време на по-дългия великденски уикенд, обяви ComScore. Лентата успя лесно да изпревари лидера от миналата седмица “Огненият пръстен: Революция”, който събра 9,2 млн. долара от продажба на билети и се класира едва пети. Единствената друга нова премиера в целия регион “Tyler Perry’s Acrimony” генерира 17,1 млн. долара и се класира втори.

Филмите на Стивън Спилбърг са много очаквани от публиката, откакто той постави стандарт за холивудски блокбъстъри с “Челюсти” през 1975 г. “Играч първи, приготви се” е базиран на роман от 2011 г. и привлича зрителите в момент, в който боксофисът е доминиран от няколко ленти със супергерои от комикси и продължения на утвърдени хитови заглавия, които затрудняват изгряването на нови продукции. Добрата новина за Spielberg и филмовото подразделение на Time Warner е, че следващият голям филм за супергерои “Отмъстителите: Война без край” няма да се появи по кината преди 27 април.

Действието в “Играч първи, приготви се” се развива през 2045 г. в свят, в който хората търсят начин да избягат от ежедневието си във виртуалната реалност, където играчите се състезават да намират скрити тайни. Филмът включва малко познати актьори, като сред най-големите звезди се нареждат британските актьори Марк Райлънс и Саймън Пег.

Лентата се радва предимно на добри отзиви, като 78% от критиците са му дали добра оценка според RottenTomatoes.com. Преди този уикенд Warner Bros. беше на пето място по продажби на билети в Северна Америка сред големите филмови студиа, а приходите ѝ достиганаха 235 млн. долара, сочат данни на Box Office Mojo.

Анализаторите прогнозираха, че приходите от уикенда за филма на Спилбърг ще достигнат 41-47 млн. долара, което е добро начало за филм, създаден с бюджет от 150-175 млн. долара (по данни на запознати източници), без да се броят допълнителните маркетингови разходи. Box Office Pro прогнозира приходите за 120 млн. долара от цялостното представяне в САЩ и Канада.

Филмът дебютира и на повечето международни пазари този уикенд, което се превърна в особено важен фактор за продажбите на билети за американските филми.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още