IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Отмъстителите" отново оглави боксофиса и премина границата от 1 млрд. долара

Това е най-гледаната продукция в Северна Америка за последния уикенд

13:46 | 07.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Avengers Facebook page</em></p>

Снимка: Avengers Facebook page

Продукцията на Walt Disney “Отмъстителите: Война без край” оглави боксофис класацията в Северна Америка за втора поредна седмица, изпреварвайки новите премиери и премина границата от 1 млрд. долара от продажби на билети в глобален мащаб, пише Bloomberg.

Филмът на Marvel Entertainment generira 112,5 млн. долара приходи от кината в САЩ и Канада, обяви ComScore. Приходите от продажби се свиха с 56% спрямо тези от предходната седмица, но надминаха прогнозата на Box Office Pro за 111 млн. долара. Трите нови филма, дебютирали този уикенд - “Зад борда”, “Tully” и “Bad Samaritan”, се класираха съответно втори, шести и десети.

Новата лента от поредицата “Отмъстителите” успя да надмине “Черната пантера” и се класира след “Междузвездни войни: Силата се пробужда” в класацията за най-високи приходи за втория уикенд по кината. Като филмът, който най-бързо е достигнал 1 млрд. долара приходи в глобален мащаб, той продължава да насърчава възстановяването на летния боксофис.

Той ще се радва на добро представяне до появата на продукцията на 20th Century Fox “Дедпул 2” на 18 май. Disney вероятно ще се опита отново да си вземе лидерското място в боксофиса в края на месеца, когато ще пусне по кината “Соло” История от Междузвездни войни”.

Новият “Отмъстителите” помогна за преобръщането на боксофида тази година, който от негативна територия се озова с 5,1% нагоре спрямо същия период на миналата година според ComScore. До неделя той генерира 1,16 млрд. долара по целия свят, при това преди да е дебютирал в Китай. Премиерата в азиатската страна е предвидена за 11 май.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още