IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поне година ще е нужна на шоубизнеса у нас, за да се възстанови след пандемията

Тържества с по-малко хора е новата тенденция в празнуването на българите, посочи Красимир Христосков, организатор на празнични събития

15:25 | 03.05.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Секторът на шоубизнеса тепърва ще се възстановява, защото две години на пандемия са много време със загуба на пари, клиенти и темпо на работа. Ще е нужна поне една година, за да се рестартира дейността и хората да се отърсят от страха. Този коментар направи в предаването „Бизнес старт” на Bloomberg TV Bulgaria Красимир Христосков, организатор на празнични събития.

„По време на пандемията клиентите се отдръпнаха и паузата през тези две години беше много тягостна”, посочи той и потвърди, че хората от бранша не са продали апаратурата за тържествата.

Христосков съобщи, че цените за диджей варират от 80 до 150 лева на час, като увеличението компенсира двугодишната пауза спрямо цените преди пандемията, Той обясни, че при организацията на празнични събития цената винаги е предмет на коментар и може да се постигне отстъпка.

„Тържествата започнаха да бъдат с по-малко хора. Вече е в миналото сватба с 150-180 души”, коментира Христосков новите тенденции в празнуването на българите.

Относно предстоящия сезон на абитуриентските балове той разкри, че  младите хора слушат всякакви стилове музика и това според него е много обнадеждаващо. „Правилно подбраното заведение, хубавата храна и добрият водещ са предпоставките за това един празник да бъде незабравим“, разкри организаторът на празнични събития.

Как се печелят клиенти и каква е концепцията на един хубав празник? Как повишаването на цените промени потребителското мислене и склонни ли сме да харчим много за важни житейски поводи може да гледате във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на „Бизнес старт” вижте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 1 година
Дано да са използвали времето на карантината, за да помислят и променят бизнеса си към по-смислен и съдържателен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още