IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Universal е на път да реализира грандиозно разширяване на атракционите си

Компанията-собственик на легендарното студио се отказва от плановете да строи жилища върху част от терените

09:30 | 03.08.12 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Върху част от терените на Universal щяха да изникнат 3 хил. жилища.<em> Снимка: Ройтерс</em></p>

Върху част от терените на Universal щяха да изникнат 3 хил. жилища. Снимка: Ройтерс

Плановете за ремонтите и разширяването на Universal Studios в Лос Анджелис на стойност 1,6 млрд. долара може и да се осъществят, но при условие, че от проектите окончателно отпадне заложеното мащабно жилищно строителство върху част от терена, съобщи The Wall Street Journal.

NBCUniversal, звеното на Comcast Corp., която притежава Universal, се бори от 2006 г. да разшири комплекса, където са заснети едни от шедьоврите на американската филмова индустрия. Плановете на компанията обаче срещнаха тежкия отпор на местните власти, които се възпротивиха на идеята за изграждане на жилища върху терените на легендарното студио.

NBCUniversal отстъпи и наскоро обяви, че се отказва от изграждането на близо 3 хил. жилища под натиска на жителите на съседните райони Hollywood Hills и Studio City, които се опасяваха от тежки задръствания и други последствия от мащабното строителство в региона.

Местните власти обаче подкрепят изграждането на различни атракциони, както и на офиси и други съоръжения. Оценката за въздействие на проекта вече е подготвена и предстои да бъде издадено окончателното разрешение за строеж.

„За нас производството на филми и туризмът са основна дейност. Ние имаме по-голяма нужда от подкрепата на местните власти именно за това“, коментира президентът на Universal Studios Рон Майър.

В много американски градове местните общности обединиха усилията си срещу плановете за мащабно застрояване на иначе нежилищни райони, какъвто беше и проектът на Universal. Покрай строителните дейности за разширяването на тематичния парк компанията-собственик реши да се възползва и от печелившата възможност да построи жилища върху терените, които притежава.

Идеята първоначално получи известна подкрепа, тъй като в Лос Анджелис става все по-трудно да се изграждат нови жилища, но местните власти преосмислиха позицията си под натиска на жителите на околните квартали.

Според управата на Лос Анджелис основната задача на Universal е да насърчава филмопроизводството и да създава нови работни места. Като отдаде част от собствените си терени за строителство на жилища, компанията реално ще изгуби част от потенциала си да създава нови работни места и няма как да си го върне.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още