IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки бума на търсенето на пица тримесечната печалба на Domino's разочарова

Компанията има големи разходи по време на пандемията

20:24 | 08.10.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Dhiraj Singh/Bloomberg</em></p>

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Domino’s Pizza отчете по-малка печалба от очакваното, след като високите разходи, свързани с COVID-19, и бонусите на служителите изтриха резултата от нарасналото търсене на пици по време на коронавирусната криза, предава Ройтерс.

Цената на акциите на компанията, която от началото на годината нарасна с около 47%, сега се понижи с 6,5% минути след 19:30 ч. българско време.

Най-голямата верига пицарии в света бележи успехи по време на здравната криза, тъй като хората стоят повече у дома и търсят повече т.нар. „утешителна храна“. Случващото се обаче си има цена за компанията, която похарчи милиони, за да наеме повече служители, да плаща повече бонуси и болнични, както и да зарежда обектите си с повече средства за лична хигиена.

И все пак продажбите в американските ресторанти на Domino’s, отворени от повече от година, са нараснали със 17,5% през третото тримесечие, което завърши на 6 септември. С това те надминаха очакваните 13,14% скок, прогнозиран от Wall Street, сочат данни на Refinitiv.

Подновяването на спортните първенства, като тези на Националната баскетболна асоциация (NBA) и Националната хокейна лига, също подкрепиха търсенето на пайове и пилешки крилца.

Domino's се фокусира върху технологични иновации и също така разшири менюто си с допълнения като пилешки такоси и чийзбургер пица, за да задържи клиентите си и те да не се насочат към конкуренти като McDonald’s, Papa John’s и Pizza Hut.

Компанията отчете 99,1 млн. долара нетна печалба, или 2,49 долара на акция, спрямо 86,4 млн. долара, или 2,05 долара на акция, година по-рано.

Анализаторите очакваха 2,79 долара на акция.

Общите приходи са се увеличили със 17,9% до 967,7 млн. долара, надминавайки прогнозата за 953 млн. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:54 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още