IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Замръзналото кралство 2“ оглавява северноамериканския боксофис за трета седмица

Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в Comscore, го определя като "единственият зимен тематичен анимационен семеен филм по кината"

11:27 | 09.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Източник: Facebook/DisneyFrozen</em></p>

Източник: Facebook/DisneyFrozen

„Замръзналото кралство 2“ на Walt Disney отново застана на върха на боксофис класацията по време на последния уикенд, който отчете незадоволителни за кината резултати, тъй като по това време на годината празничното  пазаруване се превръща в приоритет, съобщава Bloomberg.

Това е третият пореден уикенд, през койтo лентата заема челна позиция в класацията. На Деня на благодарността филмът направи рекорд от 86 млн. долара от продадени билети.

Продължението на анимационния мюзикъл спечели 34,7 млн. през почивните дни, според Comscore, като общата сума за Северна Америка е 337,6 млн. долара. Ако се добавят и стотиците милиони приходи от чужбина, може да се каже, че „Замръзналото кралство 2“ е близо до това да изпревари своя предшественик от 2013 г., който се превърна в  най-касовия анимационен филм за всички времена.

„Вади ножовете“ е на второ място с приходи от продадени билети на стойност 14,2 млн. долара.

На трето място остана „Пълно ускрение“ с Крисчън Бейл и Мат Деймън.

На четвърта позиция сe класира продукцията на Universal  „Куин и Слим", а на пето място е  "Хубав ден в квартала".

Най-голямата конкуренция за „Замръзналото кралство 2“ може да дойде следващия уикенд с пускането на Sony „Джуманджи: Следващо ниво”, продължение на хита от 2017 г.

Пол Дергарабедян, старши медиен анализатор в Comscore, определя  „Замръзналото кралство 2" като „единственият  зимен тематичен анимационен семеен филм по кината".  

В миналото студията пускаха по празниците  тематични филми като „Гринч" или  „Лешникотрошачката и четирите кралства“ . Тази година семейните коледни филми като „Ноел“ и „Клаус“ преминават директно към стрийминг услугите  Disney+ и Netflix. fff fff

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още