Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

BMW повиши целта си за продажби на електромобили до 2025 г.

Германският концерн предвижда да използва електроенергия само от възобновяеми източници за своето производство от 2020 г.

BMW повиши целта си за продажби на електромобили до 2025 г.

Снимка: Ройтерс

Германският автомобилен концерн BMW AG планира да засилва продажбите на електрически и хибридни превозни средства с 30% всяка година до 2025 г., ускорявайки разширяването на своя дял на пазара на нови енергийни автомобили, съобщава Bloomberg.

Концернът измести целта си за пускане на пазара на 25 електрически и хибридни автомобили с две години до 2023 г., следвайки плановете на други компании като Volkswagen AG за спазване на затягащите се регулации по отношение на замърсяването от транспортния сектор. 

Още по темата

Това поставя пред BMW целта за продажба на близо 700 хил. електрически превозни средства до 2025 г.

Автомобилопроизводителите в Европа се подготвят за старта на новите по-строги регулации относно отделяното количество въглеродни емисии , които трябва да бъдат заличени през следващите години. Увеличаването на търсенето на SUV (sport utility vehicle) модели и понижените продажби на дизелови коли, които отделят около пет пъти по-малко емисии на въглероден диоксид в сравнение с бензиновите автомобили, възпрепятстват по-бързото трансформиране на автомобилния пазар на Стария континент.

BMW в момента предлага един модел, захранван с електричество от батерии, който излезе на пазара още през 2013 г. По-късно през тази година компанията ще пусне и още един електрически модел – Mini.

Концернът е продал 142 хил. електрически и плъгин модели през 2018 г., което е своеобразен ръст от 38%. Търсенето през тази година обаче се забавя, като нараства едва с 2%.

Другите автомобилни компании също увеличиха своите цели за продажби на електромобили през последните месеци. Германската Daimler AG заяви през май, че над половината от моделите на Mercedes-Benz ще бъдат електрически или хибридни до 2030 г., докато Volkswagen планира да продаде над 1 млн. нови енергийни коли до 2025 г.

Във вторник BMW обяви, че възнамерява да купува електричество само от възобновяеми източници за своите предприятия от 2020 г. нататък.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Китай въвежда стимули за индустрията на нови енергийни превозни средства