Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Daimler отчита рекордни продажби

Оперативната печалба от продължаващи дейности нараства с една пета за тримесечието

Благодарение на рекордните продажби през третото тримесечие германският автомобилен концерн Daimler отчита стабилен ръст на печалбата. Оперативната печалба от продължаващи дейности (EBIT) нараства от юли до септември с една пета в сравнение с предходната година до 2,8 милиарда евро, заяви автомобилният производител в четвъртък.

Към това се добавя и извънредна печалба от около 1 млрд. евро от продажбата на дела в производителя на двигатели Rolls-Royce Power Systems, така че EBIT нараства с две трети до 3,7 милиарда евро. Анализаторите очакваха подобна печалба, след като още преди седмица компанията подаде данни за отделните подразделения. Приходите са нараснали с десет процента до 33 млрд. евро, предава Ройтерс.

„Нашата стратегия се отплаща", заяви главният изпълнителен директор Дитер Цетче. Daimler расте и е убеден в устойчивото постигане на целите. Прогнозата за 2014 г. остава непроменена: продажбите, приходите и EBIT от текущите операции трябва да се увеличат значително, което според анализаторите означава увеличение от около 10%. 

Още по темата

Друга причина за положителното развитие на Daimler, освен другите неща, е въздействието на продължаващата програма за ефективност. До 90 на сто от планираните общи спестявания от 2 млрд. евро от автомобилното поделение следва да се случат до края на годината. До края на 2014 г. в дивизията за камиони заложеният план за спестяване на 1,6 млрд. евро следва да е изпълнен на 80%.

Премиум производителят пусна и редица новости на пазара през изминалата година и през третото тримесечие е продал рекордно количество автомобили. Като цяло компанията от Щутарт е пласирала 637 400 леки автомобила, което е ръст от 7% на годишна база. За ръста на печалбата допринася и фактът, че концернът е наложил по-високи цени.

Германците се доближават и до целта си да постигнат от приходите в поделението Mercedes-Benz 10-процентна печалба. През третото тримесечие маржът възлиза на 8,6% след 7,6% преди година и 7,9% за второто тримесечие. 

гледано: 2920   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Свилен Колев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Първото BMW M на ток ще се появи през 2021 г.