Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

До 2050 г. в Лос Анджелис ще има само електромобили

До 2025 г. около 25% от автомобилите в града трябва да са електрически

До 2050 г. в Лос Анджелис ще има само електромобили

Снимка: Ройтерс

Управниците на втория по големина град в САЩ Лос Анджелис планират всички превозни средства по улиците му да са само електрически, като това следва да стане реалност до 2050 г. Дотогова сегашните транспортни средства с двигатели с вътрешно горене постепенно ще бъдат заменени с такива на ток.

Планът на кмета Елик Гарцети е промяната да стане на няколко етапа.

До 2025 г. около 25% от автомобилите в града трябва да са електрически, а до 2035 г. техният дял ще нарасне до 80%. Това се отнася не само за леките коли, но и за училищните автобуси. През 2028 г. целият градския транспорт трябва да премине на ток, а до 2034 г. същото ще се случи и с таксита. За целта ще бъдат създадени и 20 площадки със станции за бързо зареждане.

От кметството вече обявиха, че имат за цел и да се намали времето, което жителите прекарват в пътуване. Ако това се случи, сегашното средно разстояние от около 24 км., което човек изминава за един ден, ще намалее с близо 10 км. през следващите 15 години. Една от идеите, за да бъде постигнато това, е да бъде разширена мрежата на обществения транспорт. Предвижда се също и налагането на такси за шофьорите, които използват автомобилите си в определени райони.

Кого още ще засегне промяната вижте в Automedia.bg!

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Бойчо Попов
Още по темата: Новини

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Свещеният Граал на размера в автомобилостроенето