IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Печалбата на Ford за второто тримесечие скочи с 46%

Производителят на автомобили отчете най-голямата си тримесечна печалба в историята в региона на Северна Америка

15:17 | 28.07.15 г.
Печалбата на Ford за второто тримесечие скочи с 46%

Ford Motor Co оповести 46% скок на нетната печалба за второто тримесечие, като за региона на Северна Америка записа най-голямата си тримесечна печалба в историята.

Базираният в Диърборн, Мичиган, производител на автомобили заяви във вторник, че е постигнал 1,9 млрд. долара нетна печалба през тримесечието, което е рязко увеличение от 1,3 млрд. долара за същия тримесечен период на миналата година. Основният тласък е дошъл от Северна Америка, където първото тримесечие на тази година бе слабо, предава MarketWatch.

Глобалните приходи останаха почти без изменение, като се понижиха със 100 млн. долара спрямо година по-рано до 37,3 млрд. долара.

В световен мащаб продажбите на Ford се увеличиха с 2%, като освен в Северна Америка компанията продаде повече автомобили и в Европа.

Ford съобщи още, че печалбата на дружеството преди облагане с данъци е в размер на 2,9 млрд. долара в сравнение с 2,6 млрд. долара година по-рано.

Вторият най-голям производител на автомобили в САЩ надхвърли очакванията на анализаторите с 10 цента, отчитайки печалба на акция от 47 цента. Оперативният марж нарасна до 11,1% в Северна Америка и до 7,8% в Азия и Тихия океан.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още